Zeilen met leiders


Zeilen met leiders / Mijn koers via Natuurlijk en Persoonlijk Leiderschap

Zeilen met leidersDe samenleving is volop in transitie. Dit vraagt veel van leiders. Er is een grote behoefte aan leiders die de moed hebben zichzelf weg te cijferen ten faveure van anderen. De leider van nu moet zich kwetsbaar durven op te stellen, is toegankelijk, durft mislukkingen te benoemen, staat open voor anderen en stelt zich open voor en organiseert feedback. Het gaat om leiders die het teambelang een grotere waarde toekennen dan het eigenbelang. Leiders die de moed hebben een voorbeeld te zijn, ook onder moeilijke omstandigheden. Leiders die zich afvragen ‘’wat kan ik betekenen voor anderen’’ in plaats van ‘’wat kunnen anderen betekenen voor mij’’.

Wil jij je tot zo’n leider ontwikkelen? Stap dan mee aan boord op het schip de “Edsomnium” en ontdek tijdens de 1- of 5-daagse zeilreis hoe ook jij vanuit passie en inzicht succesvol kunt leven en leiden.

1-daagse zeiltocht voor leiders met als thema: mijn moreel kompas, mijn koers als leider

Tijdens deze 1-daagse zeildag gaan we, naast zeilen en uitwaaien, samen met jou en andere leiders een reis ‘naar binnen’ maken. Op een luchtige manier gaan we tijd besteden om te ontdekken wie je werkelijk bent, wat jouw passie is, wie je wil zijn en wat je wil toevoegen.
Dit doen we onder andere door onderlinge uitwisseling, 1 op 1 en gezamenlijk en door speelse prikkelende opdrachten tijdens en na het zeilen.
Door het zeilen in een status loze omgeving maak je je hoofd leeg en ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten over jouw moreel kompas en je stijl van leiderschap. Gedurende de dag geven wij je concrete handvatten en tools die direct werkbaar en te gebruiken zijn.

Praktische informatie 1-daagse reis:
Opstapplaats-/data:     Lemmer, 30 augustus of 2 september 2014 (overige data zijn volgeboekt)
Aantal deelnemers:      Maximaal 8 per reis
Investering:                  € 395,00 per persoon (incl. lunch en drinken, excl. btw)
Begeleiders:                 Edward Lammers en Sepp Lifka
Inschrijven via email:    sailing@Edsomnium.com (onder vermelding graag van datumvoorkeur en factuurgegevens)

5-daagse zeilreis (1x 3 dagen & 1x 2 dagen) voor leiders met als thema: vanuit Persoonlijk Leiderschap (vanuit mijn moreel kompas) naar Natuurlijk Leiderschap aan anderen

Tijdens de zeil 5-daagse, opgesplitst in een 3-daagse en een 2-daagse, gaan we dieper in op hoe je vanuit innerlijk leiderschap voor jezelf antwoorden vindt op hoe jij jouw manier van leiderschap ‘in dienst kunt zetten van anderen’.
Op een plezierige en luchtige manier gaan we naast het zeilen deze dagen inzoomen op jouw moreel kompas en jouw manier van leiding nemen en geven.

Programma onderdelen:

 • Zeilen als metafoor voor leiding geven en nemen
 • Mijn moreel kompas, mijn koers: aan de hand van de ‘Gouden Cirkel’ van Simon Simek: waarom doe ik wat ik doe (mijn droom/visie), hoe doe ik het (mijn talenten), wat doe ik?
 • Uitwisseling, 1 op 1 en gezamenlijk
 • Prikkelende opdrachten individueel en samen (samenwerken)
 • Waar sta je nu, waar wil je naartoe, waar loop je tegenaan, wat doe je hiermee?
 • Leiderschap en charisma
 • De vier fundamentele doelstellingen van wereldklasse bedrijven: resultaten halen / Innovatie & verandering / mensen ontwikkelen / waarden realiseren
 • De vier basis acties van wereldklasse leiderschap: stretchen / empoweren / coachen / delen
 • De acht kernkwaliteiten van wereldklasse leiders: realisatie / vastberadenheid / visie / openheid / consistentie (samenhang) / voorbeeld(gedrag) / motivatie / gulheid
 • Leiderschap uitlijningsproces

Praktische informatie 5-daagse reis:
Opstapplaats-/data:     Lemmer, 5 oktober 2014 (vervolgdatum wordt gezamenlijk afgesproken)
Aantal deelnemers:      Maximaal 6 per reis
Investering:                  € 1995,00 per persoon (incl. catering en overnachtingen, excl. btw)
Begeleiders:                 Edward Lammers en Sepp Lifka
Inschrijven via email:    sailing@Edsomnium.com (onder vermelding van datum afvaart en factuurgegevens)

Uiteraard kun je Edward en Sepp ook bellen voor aanvullende informatie.     Edward: 06-46116500        Sepp: 06-30871634

Enkele reacties van deelnemers:

 • ‘’Het heeft er bij mij toe geleid dat ik me ben gaan richten op het bevorderen van de transitie naar een betere duurzamere wereld.’’
 • Het heeft mij een balans gebracht tussen mijn werkelijke ‘IK’-zijn en mijn taak. Mijn omgeving spiegelt sindsdien dat ik veel gepassioneerder en resultaatgerichter leef.
 • “Heerlijk om in een ontspannen setting samen met andere leiders uit te wisselen, te delen en te ontdekken. Mooi ook om naast nieuwe inzichten vele praktische tools aangereikt te krijgen.”

Schrijf je nu in via: sailing@Edsomnium.com

Download hier de leaflet: Zeilen met leiders